perjantai 5. huhtikuuta 2013

Muotokuvauksia - valmistaudu etukäteen

Hei

Mikäli olet tulossa kuvattavaksi valokuvaajalle, se ei edellytä aiempaa kokemusta. Jännittäminen on ymmärrettävää varsinkin jos olet ensimmäistä kertaa kameran edessä poseeraamassa. Kuvaukseen voit kuitenkin etukäteen valmistautua joten tässä muutamia vinkkejä. Onnistuneen kuvauksen päätteeksi saat itsestäsi muiston vielä vuosiksi eteenpäin.

Nuku yö - parikin hyvin, sillä väsymys näkyy kuvissa, kuvattavan katseessa ja vaikuttaa keskittymiskykyysi. Varaa kuvaustilanteeseen meikit, haluamaasi rekvisiittaa, nestettä varsinkin jos kuvauksista tulee pitkiä. Hieman lämmintä vaatetustakin mikäli kuvaamme ulkona.

Kuvausten teemasta kannattaa heittää ideoita ja ajatuksia kuvaajalle ennen kuvauksia - päteehän onnistuneessa kuvauksessakin sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty." Suunnitelmia kannattaa käydä läpi kuvaajan kanssa hyvissä ajoin jotta kuvauspäivä sujuu jouhevasti.

Mikäli et ole aiemmin poseerannut kameran edessä, kannattaa harjoitella asentoja peilin edessä ja vaikkapa katsella lehdistä mallikuvia sekä miettiä mitkä asennot on sinulle luonnollisempia asentoja poseerata. Kuvausaikaa en rajoita joten voidaan rauhassa kuvaustilanteessa vielä hioa pieniä yksityiskohtia. Muotokuvauksissakin kannattaa varaa tuota teemaa.

Lapsikuvauksissa olen käyttänyt mieluusti lapselle tutumpia mielekkäimpiä leluja joista lapsi saa kuvaukseen rennon olon. Myös lapsen katseen kiinnittämiseen kannattaa valita helposti lapsen huomion kiinnittävä lelu - ei kovaäänisiä jotta lapsi ei säikähdä. Myös lapsen on nukuttava hyvin ennen kuvauksia jotta mieli pysyy virkeänä ilman kiukkua. Lapselle myös pientä syötävää ja vaihtovaatteita kaiken varalta.

Juhlakuvauksiin on hyvä varata juhlapukeutumisen oheen esimerkiksi ylioppilaslakki tai muu, kukat ja korut (kaulakoru / sormukset). Mikäli haluat kuvaan persoonallisuutta, voit varata muutakin rekvisiittaa, esimerkiksi harrastusvälineitä tai ammattiisi liittyvää materiaalia.

Muotokuvauksissakin kannattaa varautua ainakin muutamalla asutekokonaisuudella ja jos haluat tiettyä teemaa kuviin, tulee asusteidenkin sekä mahdollisen rekvisiitan tukea tuota teemaa.

Eläinkuvauksissa kannattaa kuvaukseen tuoda siistitty ja hyvinlevännyt lemmikki. Tästä huolimatta eläimelle ruokaa ja vettä riittävästi mukaan sekä mahdolliset hoitovälineet, harjat ym. Lemmikki on haasteellinen kuvattava joten myös lemmikille mukaan jotkin huomion kiinnittävä lelu sekä makupaloja jolla palkitset lemmikkisi hyvän suorituksen jälkeen.

Tulethan kuvauksiin hyvillä mielin ja avoimin ajatuksin - positiivinen pilke silmäkulmassa - se antaa hyvän lähtökohdan onnistuneeseen kuvaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.